Satakielenrinteen arkkitehtikilpailu ja kaavoitus

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 23.8.2020)


Tapiolan Kilta on ottanut kantaa Espoon kaupungin järjestämään Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailuun (2017), sekä myöhemmin itse Satakielenrinteen kaavamuutokseen (2018, 2019 ja 2020). Kaavamuutoksen tarkoituksena on toteuttaa Tapiolan keskustaan uutta asuinrakentamista nykyisen Satakielitalon paikalle, ja lähiympäristöön.

Mielestämme Tapiolan keskustan lisärakentamisessa tulee edellyttää, että olemassa olevaa metsää ja kalliota, joka toimii asukkaiden lähivirkistysalueena, ei supisteta, ja että suunnitelmassa huomioidaan riittävästi Tapiolan kaupunkikuvalliset arvot.

Lausunnossamme kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (11.6.2018) painotimme (asukkailta saamiemme yhteydenottojen mukaisesti) rakentamisen maltillisuutta, sekä erityisesti 12-kerroksisten rakennuskortteleiden poistamista Satakielitalon eteläpuolisesta metsästä.

Järjestimme Satakielenrinteestä kaupunkisuunnittelulautakunnalle myös kaavakävelyn 15.8.2019, jossa esittelimme kaava-alueen puistoja, kävelyreittejä ja muita asukkaille tärkeitä tekijöitä päättäjille yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Kaavakävelyn muistio on ladattavissa alta. Länsiväylä uutisoi kaavakävelystä myös artikkelissaan 21.8.2019.

Syksyllä 2019 kaupunki julkaisi Satakielenrinteestä kaavaehdotuksen, jossa Satakielitalon eteläpuolinen metsä oli palautettu puistoalueeksi. Kaavaehdotusta koskevassa muistutuksessa (20.1.2020) totesimme, että suunnitelma on nykyisellään hyvä, eikä vaadi enempää välttämättömiä muutoksia.

IMG 3654
Satakielitalon eteläpuolinen puisto elokuussa 2019. Kuva: Anja Kallio

Luettavaa (pdf):

Kommentit (2)

   Kristiina Mattila - 14.02.2020, 22:32

Miksi ihmeessä Tapiolaan ja sen ympäristöön pitää rakentaa niin paljon. Uudiskohteet ovat jääneet myymättä ja Suomen asukasluku laskee tulevina vuosina. Kaipaan vanhaa, ihanaa Tapiola, jossa oli tilaa olla, samoilla ja nauttia luonnosta
Myös Tapiolan lähialueella rakennetaan aivan älytöntä tahtia Niittykumpuun, Haukilahteen... kuka ne kaikki asuttaa

   Seppo Hakari - 29.11.2017, 10:41

Kiitos Killalle hyvästä kannanotosta koskien Satakielenrinteen arkkitehtuurikilpailua. Itse toimitin palautteen omissa nimissäni suoraan kaupungille. Myös siinä moitin ilmeisesti kilpailun ohjelmasta lähtöisin olevaa liian suurta rakennusmäärää. Arvioin suppeasti kaikki kilpailuehdotukset ja päädyin samaan tulokseen, että nimimerkki "Birdie" on ehdotuksista paras sisältäen kuitenkin em haitan liian suuresta m2-määrästä.
Terveisin, Seppo Hakari

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter