Raitinlukon ja Länsituulenaukion kaavaehdotus

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 2.3.2019)


Tapiolan Kilta on ottanut 13.11.2018 kantaa Raitinlukon ja Länsituulenaukion asemakaavaehotukseen. Hanke tähtää Tapiolan ydinkeskustassa sijaitsevan Länsituulenaukion muuttamiseen pysäköintialueesta puistoksi, ja Raitinlukon toimistotalon (ns. Viatekin talon) käyttötarkoituksen laajentamiseen liikekäytöstä mm. asumiseen.

Kannanotossaan Tapiolan Kilta pitää kaavaehdotusta pääosaltaan toteuttamiskelpoisena ja kannatettavana. Ainoa olennainen näkökohta, jota esitimme muutettavaksi oli Länsituulenaukiolle esitetty hulevesiallas.

Mielestämme Länsituulenaukion hule- ja tulvavesien johtaminen pitää suunnitella toimivaksi hulevesiviemärin kautta niin, että leikkipaikat ja oleskelualueet säilyvät kuivina ja käyttökelpoisina kaikissa olosuhteissa. Aukiolle voidaan suunnitella jokin pieni vesiaihe, mutta se ei mielestämme voi perustua sadantaan ja hulevesiin.

Lue koko kannanottomme täältä (pdf)!

Lansituulenaukio
Uudessa kaavaehdotuksessa Länsituulenaukio on esitetty muutettavaksi parkkialueesta puistoksi. Kuva: Espoon kaupunki

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter