Kaavamuutos "Tapiola eteläinen, 210511" (As Oy Peskin tontti)

TAPIOLAN KAAVOITUS JA RAKENTAMINEN (päivitetty 23.8.2020)


Tapiolan Kilta on ottanut elokuussa 2019 kantaa Etelä-Tapiolassa sijaitsevan kaavamuutosalueen ("Tapiola eteläinen, 210511") osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

Kyseisen kaavamuutoksen kohteena on Tapiolan eteläisen sisääntuloväylän länsipuolella sijaitseva ns. As Oy Peskin tontti, jonne taloyhtiö on hakenut lisärakennusoikeutta 4–7 -kerroksiselle asuinkerrostalolle. Toteutuessaan rakennus sijoittuisi osittain taloyhtiön omalle pysäköintialueelle, ja osin yleiselle puistoalueelle tontin pohjoispuolella. Suunnitelman kokonaisrakennusoikeus on alustavien suunnitelmien mukaan noin 3 600 k-m2.

Tapiolan Kilta pitää puutarhakaupungin kokonaisvaltaisen kehityksen kannalta tärkeänä, etteivät yhden taloyhtiön intressit mene yli puutarhakaupungin vehreän ja RKY-statukseen kuuluvan kaupunkikuvan säilyttämisestä Tapiolan keskeisimpiin näkymiin kuuluvalla paikalla.

Jos alueelle rakennetaan, se tulee mielestämme tehdä niin, ettei nykyistä Tapiolantien varren puistoaluetta leikata, eikä kevyen liikenteen reittiä katkaista. Rakennusoikeutta tulee vähentää reippaasti. Mahdollinen rakentaminen tulee osoittaa taloyhtiön pysäköintialueen rajaamalle, jo asfaltoidulle alueelle.

Lue Killan koko kannanotto (pdf) täältä

Tutustu myös Killan ottamiin havainnevalokuviin (pdf) alueelta

 

TapiolaEtelainen210511
Kaavasuunnitelman havainnekuva pohjoisesta. Oikeassa reunassa on viereisen Satakielenrinteen suunnitelman mukaisten rakennusten hahmotelmat. As Oy Peskin tontin uudisrakennus on esitetty keskellä vihertävänä. Kuva: Espoon kaupunki

Kommentit (1)

   Seppo Juutilainen - 13.09.2019, 09:19

Kaikessa Tapiolan lisärakentamisessa voisi pitää periaatteena sen, että rakennetaan vain purettujen rakennusten paikalle, pysäköintialueille tai joutomaille. Näin on viime vuosina tehtykin ja tästä olisi syytä pitää kiinni jatkossakin. Vihreät alueet pysykööt vihreinä.

Kirjoita uusi kommentti

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Twitter