Mikä on Tapiolan Kilta?

Tapiolan Kilta ry on tapiolalaisten oma perinteikäs asukasyhdistys, joka on edustanut puutarhakaupungin asukkaita jo vuodesta 1956 lähtien. Tapiolan Kilta on sananmukaisesti kasvanut Tapiolan puutarhakaupungin kanssa.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Tapiolan alueen kehittämiseksi alueellisen omaleimaisuuden pohjalta, osallistua ja pyrkiä vaikuttamaan Tapiolaa koskevaan yhdyskuntasuunnitteluun, lisätä asukkaiden kotiseututuntemusta ja -kiintymystä, viihtyvyyttä ja paikallishenkeä sekä edistää asukkaiden yhteisiä pyrkimyksiä.

Killan käytännön toimintaan kuuluu mm. lausuntojen antamista, kokousten ja yleisötilaisuuksien järjestämistä, julkaisutoimintaa ja konserttien järjestämistä. Kilta toimii yhteistyössä niin Espoon kaupungin kuin monien tapiolalaisten yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Lisätietoa Tapiolan yksittäisistä kehityshankkeista, joihin Kilta on ollut vaikuttamassa on luettavissa täältä.

Yhdistyksen perustiedot

Rekisterinumero: 69.036
Ensirek. pvm: 24.03.1956

Tapiolan Kilta ry:n säännöt (pdf)

Yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet

Tapiolan Killan visio

Tapiolan Killan toiminta rakentuu peruslähtökohdiltaan Heikki S. von Hertzenin (eli "Tapiolan isän") alkuperäisen, puutarhakaupungin perustana toimineen vision pohjalle:

"Nykypäivän urbaani ympäristö terrorisoivine liikenteineen, jatkuvine hermojännityksineen, pakokaasuineen, nokineen ja pölyineen on ihmiselämälle sopimaton kaikista näkökulmista, myös biologisesta. On luotava parempi asuinympäristö ja avain tähän on nykyaikainen asuntorakentaminen. Siksi nykypäivän kaupunkisuunnittelun tärkein tavoite on luoda sosiaalisesti ja ennen kaikkea biologisesti sopiva ympäristö ihmiselle elää. Tälle perustavoitteelle täytyy kaiken muun olla alistettu.
Asuntosäätiö käyttää kaikki keinot tehdäkseen Tapiolan puutarhakaupungista asuinalueen, joka suojelee ihmistä, hänen kotiolojaan ja virkistäytymistään. Lapsille ja nuorille on luotava hyvä ja turvallinen ympäristö kasvaa ja elää. Liikenne ei saa dominoida täällä; se täytyy pitää aisoissa ja rajoittaa asukkaiden tarpeisiin. Tapiola on tarkoitettu asukkaille, jotka arvostavat näitä näkökulmia ja ovat valmiita hyväksymään ne."
- Heikki S. von Hertzen, Arkkitehti-Arkitekten 1-2, 1956

Tapiolan Kilta pyrkii ajamaan Tapiolan kehittämistä ihmisläheisenä, puutarhakaupunkimaisena asuinympäristönä, jossa kaiken kehittämisen etusijalla on ihmisen elämänlaatu.

Kehittäminen, säilyttäminen ja kunnostaminen eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Mielestämme aikamme kuuluisimman puutarhakaupungin luoneiden rakennusperiaatteiden soveltaminen on järkevää ja kustannustehokasta myös 2010-luvulla.

Tapiolan Keskusallas on puutarhakaupungin tunnetuimpia maamerkkejä.
Tapiolan Keskusallas on puutarhakaupungin tunnetuimpia maamerkkejä. Kuva: Juhana Kaikkonen

 Tapiolassa tapahtuu

14.11.2017Hanke nähtävillä: "Hakalehdonmäki, 212000"

18.11.2017Valoteoksia Tapiolassa

18.11.2017Tapiolan metron avaus

25.11.2017Tapiolan Joulunavaus

24.11 – 26.11.2017Black Friday 2017

27.11.2017Ebelin Hulvattomat Joulujazzit


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)


Tapiolan Kilta 60 vuotta -esite julkaistu!

Tutustu Tapiolan Killan uuteen sähköiseen esitteeseen, joka on julkaistu yhdistyksen 60-vuotisjuhlan kunniaksi!


Twitter