Satakielenrinteen arkkitehtikilpailu – vielä hetki aikaa kommentoida ehdotuksia

Julkaistu: 10.11.2017

Moni lienee jo lukenutkin, että Espoon kaupunki suunnittelee Tapiolan liikekeskustaan nykyisen Satakielitalon ja Tuulten altaan paikalle sekä lähiympäristöön massiivista asuinrakentamista. Rakennusoikeutta on esitetty jopa 50 000 km2, asuinkortteleiden korkeuden noustessa suurimmillaan jopa 28 kerrokseen.

Alueesta on järjestetty arkkitehtuurikilpailu, jonka voittaja on tarkoitus julkistaa vuoden 2017 loppuun mennessä. Kilpailuehdotuksia on viisi, ja niitä voi kommentoida verkossa yksityishenkilöinä 12.11.2017 asti (ks. linkit alla). Saatu palaute esitellään palkintolautakunnalle arvostelutyön yhteydessä.

Kaikki esitetyt kilpailuehdotukset ovat erittäin massiivisia Tapiolan puutarhakaupungin maisemaan nähden, ja tulevat todennäköisesti halkaisemaan osan myös Satakielitalon eteläpuolisesta metsiköstä. Moni Kiltaan yhteyttä ottanut asukas onkin ilmaissut huolensa rakentamisen liiallisesta tehokkuudesta ja viereisen puiston pilkkomisesta.

Tapiolan Kilta onkin todennäköisesti ottamassa suunnitelmaan kantaa maltillisemman rakentamisen puolesta. Julkaisemme mahdollisen kannanottomme myöhemmin verkkosivuillamme, mutta sitä odotellessa kehotamme kaikkia Tapiolan ystäviä kommentoimaan hanketta niin kuin parhaalta tuntuu.

Linkki kilpailutöihin löytyy täältä.

Kommentit (0)

Kukaan ei vielä ole kommentoinut tätä artikkelia.

Kirjoita uusi kommentti

 Tapiolassa tapahtuu

9.3.2018LV: Kehä I kiertotielle Keilaniemessä

10.2 – 10.3.2018Suomen suurin pienoisrautatie

10.3.2018Tapiolan Maalaismarkkinat

16.3 – 18.3.2018Kauppakeskus AINOAn laajennuksen vuosipäivä

23.3.2018Hanke nähtävillä: "Helmakuja"

25.4 – 29.4.2018April Jazz


Elokuviin Tapiolassa?
Katso täältä Kino Tapiolan
viikko-ohjelmisto!


Kaupungin kuulutukset

Kaikki kaupungin ajankohtaiset kuulutukset ja tiedotteet löydät täältä.

Tilaa uutiskirje

Tapiolan Killan postituslistan jäsenenä saat automaattisesti sähköpostiisi tiedot uusista Tapiolassa vireillä olevista kehityshankkeista, sekä Killan toiminnasta.

Liity postituslistallemme täältä!


Tapiolan keskuksen palvelut

Katso Tapiolan liikekeskustan tärkeimmät palvelut kartalta (www.tapiolankeskus.fi)Yhteistyössä

Twitter